perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sunnuntai 6.7.14

Päivä oli taas kuuma, vaikka pilviä joskus näkyikin taivaalla. Lähdimme Rewe-kauppaan palauttamaan pulloja ja viemään pantittomat keräykseen. Vaan eihän se kauppa auki sunnuntaina ollut; Samstag tarkoittaakin lauantaita…
Joten laitoimme kaikki lasipullot ruskean lasin keräyslaatikkoon, paitsi elefantit vihreään…
Osasta pulloja olisi kait saanut pantin, vaan kuitenkin vain 8 senttiä kappaleelta, eikä niistä Hollannin puolelta ostetuista tietenkään ollenkaan.

Päivällä yllämme pyöri helikopteri. Ihmettelin asiaa, enkä osannut olla yhtä looginen kuin Kapu: Helikopteri kuvasi Ironman-kisoja ilmasta.


Me emme menneet minnekään koko päivänä, sillä oli tosi lämmitä, veneessäkin pahimmillaan 32 astetta.

Illalla menimme eiliseen ravintolaan tarkoituksena taas netteillä, nyt ulkona. Vaan eipä yltänyt Wifi ulkopöytiin, joten jouduimme sisälle kuumaan ravintolaan. Kapu oli seurassani sen aikaa, että sai laskunsa maksettua; minun koneellani on salattu tunneli, jolla uskaltaa asioida pankissa. Tilasin juomaksi Frankfurtilaista erikoisuutta, Apfelwein-juomaa. Tarjoilija kysyi, miten juomani haluan, minä puolestani kysyin, mitä vaihtoehtoja on. Viini fantan kanssa olisi makeaa, kivennäisveden kanssa ei makeaa, tai sitten sen Apfelweinin voisi juoda sellaisenaan.  Tilasin viinini makeana ja sain ison lasillisen keltaista juomaa, joka ei maistunut ainakaan liian makealta. Juomalasia katsellessani ymmärsin, miksi satamassa oleva Westhafen Tower -talon julkisivu oli muka ”typisches Apfelwein-Glas” Torni näytti todella samalta kuin edessäni oleva lasi, siis kuvio oli samanlainen vinoneliö.



Netteilyäni palasin veneelle jatkamaan hikoilua. Suihkussa käytyäni puoli kymmenen jälkeen huomasimme taivaan tummenevan melkoisen äkkiä. Lännestä päin vyöryivät tummat pilvet ja yhtäkkiä alkoi kova tuuli. Sen myötä alkoi pian myös sade, joka ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa. Salamoita näkyi taivaanrannassa lännen puolella, vaan ukkosen ääntä kuulin kaukaisuudesta vain kerran. Aamulla olin ymmärtäväni radiouutista, että Wiesbadenissa oli ollut kova ukonilma ja myrsky…


Ei kommentteja: