keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tiistai, 27.5.2014

Aamulla ei enää satanut, vaikka nukuimme pitkään. Eka yö veneessä vedessä sujui hyvin, eikä täällä aallot keinuta venettä, niin suojaisa tämä marina on. Juuri ennen puolta päivää kävin jättämässä SeijMerin käyntikortin Havenkantooriin ja sovin samalla Havenmeesterin kanssa vierailumme yksityiskohdista. Unohdin kuitenkin ”sähkösopimuksen” teon, joten toistaiseksi joudumme pärjäämään kahdella 50 senttisellä. Niillä saamme yht. 4 kWh virtaa.

Sitten lähdimme kävelemään Geertmanin telakalle hakemaan fillareitamme. Ihailimme kävellessämme viljelypalstoja, joita  pyöräillessä ei ole juuri huomannutkaan. Jossain leikattiin ruohoa ja tuoksu oli tosi makeaa.
Maksoimme isännälle 100 Euroa antifoulig-maalista, joka hän viime viikolla meille jostain hankki. Saatiin siis veneen pohja käsiteltyä levänestolla melko halvalla. Kapu sai nyt ostettua telakalta muutaman 3,5 metriä pitkän höylätyn 90x45 millisen soiron, vai pattinkiako nuo jo lienevät. Niitä tarvitaan, kun rakennetaan mastolle kunnon teline. Kapu sitoi puutavaran polkupyöränsä satulan ja ohjaustangon päälle ja lähti taluttamaan kuormaa veneelle. Minä polkaisin oman pyöräni reippaasti keskustaan ja kävin ostamassa päiväpala-ainekset Coopista. Ostin vain välttämättömimmät, kun ajattelin tulla myöhemmin uudestaan, oikein kassin kanssa. Ja kun sain ostokset tarakalla olevaan koriin ja polkaisin liikkeelle, alkoi sade. Ja sitä vettä tuli kaatamalla koko sen puolen kilometrin matkan, joka kaupalta tänne veneeseen on. En muista ikuna ennen kastuneeni sateessa niin perusteellisesti kuin nyt kastuin. No, päiväpalaa ei sitten enää kello kolmen aikaa syötykään, vaan Kapu lämmitti eilisen tähteet ja syötiin oikea ateria jo neljän maissa. Loppupäivä menikin sitten koneen ääressä istuksien; molemmat roikuttiin netissä. Välillä kävin hankkimassa lisää virtaa, kun laitoin sen toisen ja viimeisen lantin laiturin sähkökeskukseen, joten saimme läppärit lataukseen. 
Sade jatkui liki tauotta. Laantui sen verran hetkeksi, että saatoin käydä tiskaamassa leirintäalueen huoltotiloissa, jossa on maksuton kuuma vesi. Veneen kuumavesisäiliötä ei kalliilla sähköllä kannata lämmittää. Lämminilmapuhallintakaan ei illalla käytetty, joten nukkumaan oli hyvä käydä ajoissa, sillä peiton alla on lämmin. Minä en vain meinannut alkuun saada unta ollenkaan. Liekö tottumattomuutta kovaan patjaan, vai muuta raihnaisuutta, mutta vasen lonkka, polvi ja nilkka kipeytyvät, olen kummalla kyljellä tahansa. Joten asentoa pitää vaihtaa puolelta toiselle ja siinä välissä olla selällään. Ja selällä ollessani selkä kipeytyy, joten ei kait ihme, että nukahdan huonosti…

Kun en tuolla sateessa ole kuvannut tätä kaupunkia, niin voit katsella kuvia viime syksyn jutustani.


Ei kommentteja: