tiistai 26. elokuuta 2014

12.8.14 Tiistaina kirkkokierros

Yöllä oli keinuttanut ihan kivasti; ohiajavan vilkkaan jokiliikenteen aiheuttama swell tuntuu täällä Wienin marinassakin aikamoisena keinuntana.

Lähdimme liikkeelle heti puolen päivän jälkeen, kun sade hellitti. Menimme läheiseen Hilton-hotelliin ostamaan Wien-kortit. Vaan meidän olisikin pitänyt olla hotellin asukkaita voidaksemme maksaa sujuvasti. Lopulta vastaanoton tyttö suostui myymään meille käteisellä kaksi72 tunnin Wien-korttia, jotka maksoivat 21.90 € kappaleelta. Hinta taitaa olla 5 € enemmän kuin kolmen päivän matkalippu, joten sen edestä pitäisi saada etua noilla korteille.

Wienin Tuomiokirkkoa


Etsiydyimme U2-maanalaiseen ja ajoimme keskustaan. Ensimmäiseksi menimme St. Stephanin kirkkoon, joka tietääkseni on Wienin Tuomiokirkko. Sinne olisi päässyt maksua vastaan kunnolla sisälle, vaan tyydyimme katselemaan kirkkoa sivulaivoja myöten...Kymmenen minuuttia myöhemmin katsastimme St Peterin kirkon. Siellä on upea fresko kupolissa, kirkko on muutenkin hyvin koristeellinen. 

Habsburgien linnan vieressä on St  Michaelin kirkko, sinne seuraavaksi. Kyllä on erikoinen ja ajatuksia herättävä tämäkin, entinen keisarillinen Hofpfarrkirche -kirkko.  


Käveltiin sateessa raatihuoneelle, jonka edessä aukiolla ja puistossa oli filmifestivaalit ja paljon erilaisia ruokakojuja. Matkamme jatkui Volks-puistoon ja  Votiv-kirkkoon, jonka jälkeen olimmekin kypsät palaamaan veneelle U2:lla Shottentorin asemalta. 

St Peterin kirkko Wienissä

St Michaelin kirkko Wienissä

Votiv-kirkko Wienissä

Ei kommentteja: