torstai 7. elokuuta 2014

Tiistai-keskiviikko 29.-30.7.14 Tankkausta ja laiskottelua…

Marina Saal on nykyaikainen, iso huvivenesatama. Siellä on kraana, veneiden talvisäilytystä, venetarvikekauppa ja -tankkausasema, ravintola ja tietenkin kunnolliset sosiaalitilat vierailijoille. Myös WiFi-yhteys on, vaikka se ei kaikin ajoin veneeseemme ylettänytkään.

Marina Saal
Kävimme tiistaina pyöräillen Saalin keskustassa, parin kilometrin päässä. Ruoka- ja juomaostosten lisäksi täytimme 10 litran varapänikän dieselillä. Veneelle päästyämme Kapu sai sen valutettua SeijMerin tankkiin ja pääsimme toisen kerran fillaroimaan. Samalla reissulla kävimme Saalin uudemmassa kirkossa ihailemassa sen valoisuutta. Illemmalla Kapu laittoi taas ruuan ja tiskasi, käytiin suihkussa ja kirjoiteltiin muistelmia…. Yöllä satoi.

Saalin valoisa kirkko
Keskiviikkon 30.7. oli taas kuuma päivä, kuten eilinenkin. Emme siis lähteneet etsimään Kelheimiin menevää bussia emmekä tietenkään lähteneet pyöräilemäänkään 6 km matkaa. Sen sijaan vietimme lepopäivää veneessä. Juttelimme myös ruotsalaispariskunnan kanssa, joka lapsineen oli matkalla Mustalle Merelle katamaraanilla. He olivat suunnitelleet käyvänsä Saalista junalla Münchenissä ja Dachaussa. Me kerroimme heille vuokranneemme auton Münchenin matkalle Nürnbergistä. Hekin totesivat, että 5 henkinen perhe pääsee vuokra-autolla edullisemmin kuin yleisillä kulkuneuvoilla. Emme tiedä mitä tekivät, sillä Saalista on vaikeaa ja kallista vuokrata auto.

Illalla pilveili ja päivän helle oli ennustanut ukkosta, vaan enää ei satanut.

Ohi kulkevat laivat aiheuttavat virtauksia satama-altaaseen...

Ei kommentteja: