perjantai 15. elokuuta 2014

6.-7.8.14 Taas kaksi päivää: Linz

Keskiviikko, 6.8.14 Taas nopeaa matkailua…

Lähdettiin Schlögenin marinasta normaaliin aikaan jatkamaan jokimatkailua alavirtaan. Edessä oli heti alkuun kaksi mutkaa; ne, joista tämä Tonavan kohta tunnetaan. Virta vei venettä oikein mukavasti ja vastaan tuli muutama päiväristeilyalus ja jokilaiva. Ja jostain syystä yhtäkkiä jouduimme aikamoiseen aallokkoon, jolloin vesi huuhteli SeijMerin kantta eka kerran tänä kesänä. En tajunnutkaan moisen keikutuksen seurauksia, vaikka vesi roiskui päälleni, ennen kuin Kapu pyysi minua katsomaan, tuliko vettä sisään paljonkin.  Ja olihan sitä tullut: keulaluukku oli kuivatustuuletuksen takia auki kaappausasennossa ja sen alla olevat vaatteet olivat aivan likomärkiä. Vettä oli keulan ja kabiinin lattialla litratolkulla ja melkein itkin tilanteen tajuttuani. Mikä siinä muu auttoi, kun vedellä enimmät vedet pilssiin ja yrittää kuivata loppuja pois. Kiikutin vaatteita ulos kuivumaan, kun olin puristellut niitä enimmät vedet pois. Onneksi ilma oli suurimman osan päivää aurinkoinen ja mukavatuulinen, jotta saimme vesivahingon jäljet kuivattua. Matkalla tosin satoikin tai pikemmin tihuutteli vähän väliä, joten aikamoisia sadevaatesulkeisiakin jouduimme pitämään.
Iltapäivällä, neljän tunnin ajon jälkeen rantauduimme Linzin Winterhafen- satamaan. Tänne Kapu peruutti veneemme, joten nyt kuljemme etelä-eurooppalaiseen tapaan perän kautta…

Perä edellä laiturissa...

Ennen iltaa meidän oli etsittävä ruokakauppa. Pyöräilimme taas navigaattorin ohjeiden mukaan ja Hofer-kauppa löytyikin; ostokset teimme kuitenkin viereisessä Spar-liikkeessä.

Torstai 7.8.114
Lähdimme jo heti aamusta pyöräilemään Linzin keskustaan, etsimään kirkkoja. Löysimmekin niitä muutaman, vierailimme niissä ja sitten pääsimme Tuomiokirkkoon. Siellä oli aika pimeää eikä minulla ollut mukana kuin 11 v. ikäinen G3-kamera. En sillä enää osaa kuvata (jos nyt millään…), joten en tästä Domista saanut edustavia kuvia. Tämän kirkon kaikissa ikkunoissa oli lasimaalaus; ja niitä ikkunoita näyttää olevan kymmeniä.
KUVIA Linzin Tuomiokirkosta; lisätty 17.8. KremsissäLinzin Tuomiokirkko
Kirkkojen jälkeen löysimme vihdoin rautatieaseman ja saimme kaupungin kartan. Samalla löytyi mäkkäri, jonne jäin netin ääreen kahdeksi ilmaistunniksi. Kapu palasi yksinään veneelle, jonne minäkin sitten myöhemmin löysin tieni. Kapu kävi vielä yksinään täyttämässä dieselpäniköitä ja repun …

Toivottavasti ensi kerralla tässä kaupungissa ei ole niin kuuma kuin nyt, jotta jaksaisimme kiertää nähtävyyksiä hieman enemmän.

Lisää Linzin kirkkokuvia; lisätty Kremsissä 17.8.
Minoritetenkirkko Linzissä

Stadtpfarrkirche Linzissä

Ei kommentteja: