tiistai 26. elokuuta 2014

15.8.14 Perjantaina taas Wienin-kierroksilla

Lähdimme puolipilviseen, kirkastuvaan säähän ilman sadekeppejä tai mitään takkeja; siis Kapu ilman reppua. Ajoimme maanalaisella Schönbrunnin asemalle ja ihmisjoukon mukana jouduimme linnan pihalle. Turisteja oli valtavasti ja lippujonot pitkät. Me halusimme kuitenkin ohittaa jonot ja etsiydyimme ”juna-asemalle”. Aioimme kiertää koko parisataahehtaarisen alueen opastetulla kierroksella panoraamajunalla. Ajoneuvo tuli, täyttyi matkustajista, maksu kerättiin, saatiin leimat käteen ja matka alkoi. Leimakätisenä oli mahdollisuus nousta junaan ja siitä pois koko päivän ajan rajattomasti. Selostus oli saksaksi, englanniksi ja italiaksi. Takanamme istuneet italialaiset vain juttelivat niin kovaa keskenään, että en juuri saanut kuulutuksista selvää. Jalkatila vaunussa oli niin kapea, että jalkoja ei saanut liikutetuksi, puhumattakaan, että niitä olisi voinut välillä oikaista. Niinpä jäimme pois kyydistä Gloriette-pysähdyspaikalla ja päätimme kävellä.

Schönbrunnin panoraamajuna

Schönbrunnin Gloriette-palatsi

Kuvasimme ympäristöä, kävelimme varjoisassa metsässä ja päätimme palata junan jälkiä takaisin Tirolilaistalolle, jossa oli Wienin-leike junakuponkitarjouksessa. Ja kun saimme syötyä (annos puoliksi) menimme loppupäiväksi eläintarhaan. Wienin eläintarha lienee vanhimpia maailmassa? ,ainakin siellä on Euroopan harvinaisuus, pandalapsi FU BAO, joka eilen oli viettänyt 1-vuotissynttäreitään.

Pandalapsi  FU BAO ei pidä salamavaloista, siksi se istuu selin yleisöön...
Kiersimme aluetta Kapun tulkitseman kartan mukaan ja näimme kaikkea kivaa, vaikka muitakin katselijoita oli ihan riittämiin.


Lopulta olimme aivan väsyjä ja palasimme Hietzing-pysäkiltä U-bahnalla takaisin marinaan ja veneelle. Mielenkiintoinen, vaikkakin rankka päivä oli takana…

Kuvat lisätty 27.8.14

Ei kommentteja: