sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Tiistai-keskiviikko, 15.-16.7.14

Tiistai
Hyvin nukutun yön jälkeen pääsimme liikenteeseen Mainstockheimista jo klo 9. Ensimmäisellä, Dettelbachin sululla (km 295) jouduimme odottelemaan sulusta tulevaa laivaa liki tunnin, ja sitten pääsimme siitä kahdessakymmenessä minuutissa ylös 5,5 metriä. Siitä 5 km päässä oli Gerlachshausenin sulku (km 300), josta alkoi viiden kilometrin mittainen kanava-osuus vanhan Mainin kierrellessä 11 kilometriä luonnonsuojelualueella.  Sulutus oli nopea ja rauhallinen, varttitunti ja 6,3 metriä.
Pääsimme ajamaan Dettelbahin sulkuun, kun talfarer laiva oli tullut ulos sulusta
Seuraava sulku, Wipfelt (km 316), oli 17 km päässä, jonka matkan hikoilimme puolipilvisessä, tuulettomassa säässä. Täälläkin jouduimme odottamaan liki tunnin alas sulutettavaa laivaa, ja sitten nousimme 4,3 m reilussa varttitunnissa. Garstadtin sulku (km 324) tuli vastaan seuraavana ja siihen pääsimme ajamaan suoraan sisään. Nousua tässä sulussa oli 4,7 m.  Tämän sulun jälkeen näimme atomivoimalan, joka teki pilviä taivaalle, vaikka eivät ne paljoa viilentäneet.

Neljän aikaan saavuimme Schweinfurtin sululle, josta juuri tuli ulos laiva. Sulun edessä pari ranskalaispoikaa yritti päästä odottelukiinnityksestään kunnialla sulutukseen kansamme ja onnistuivatkin.  Parinkymmenen minuutin päästä pääsimme kääntymään patoaltaaseen ja kiinnityimme Schweinfurtin kaupungin rantalaituriin. 


Maksun yöpymisestä kävi illemmalla vaatimassa Bootfarschule Dietzin edustaja, vaikka tarjolla ei ollut muuta kuin kiinnityspaikka. Ranskalaispojat tulivat myös hetken kuluttua samaan laituriin ja kuuluivat lähtevän saman tien kauppaostoksille tai palauttamaan tyhjiä pulloja;he eivät olleet maksunkeräysaikaan tavoitettavissa….

Keskiviikko
Heräilimme rauhallisen yön jälkeen normaaliin aikaan. Vaikka junarata oli heti pienen puistokaistaleen takana, niin yöllä ei onneksi ajellut kuin muutama juna ohitse. Lähdimme puolipilviseen ilmaan kaupunkikierrokselle jo ennen yhtätoista. Navigaattorin avulla etsiydyimme ensimmäiselle kirkolle ja 
sieltä viittojen mukaan raatihuoneelle ja siellä olevaan turisti-infoon.Löysimme ilmaisen kaupungin kartan ja sen avulla löysimme Pyhän Johanneksen kirkon, josta yllättäen löytyi suomenkielinen selostusmoniste. Seinäjokelainen Leena Hautala oli joskus kääntänyt alkuperäisen esitteen suomeksi, hyvä meille…
Hetken vielä jaksoimme kierrellä kaupungilla, vaan sitten oli mentävä päiväpalalle ja lepäämään veneelle. Minä taisin oikein nukkuakin, kun Kapu kävi yksinään etsimässä ja löytämässä ruokakaupan. Ja pian oli tämäkin lepo/vierailupäivä ohi ja pääsimme taas oikeesti nukkumaan.

Schweinfurtin raatihuone

Ei kommentteja: