sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Lauantai,5.7.14 Frankfurtiin tutustumassa ja sateessa

Eilisestä helteestä ei ukkosta eikä myrskyä täällä Franksfurtissa seurannut, vaikka satamakapteeni niin oli kertonutkin. Yöllä oli kuitenkin satanut vähän, joten oli hieman viileämpää. Aamupäivällä näytti siltä, että tulee taas helle, ja välillä siltä, että alkaa sataa. Olimme päättäneet yrittää jättää maston pois kyydistä, joten tarvitsimme nettiyhteyttä päästäksemme kartoittamaan mastonkuljetusmahdollisuuksia. Kävelimme ensin Hauptbanhofille eli  kaupungin päärautatieasemalle, josta ostimme infosta kaupungin kartan. Samalla saimme ohjeet nettikahvilaan. Kaiserstrassella olikin lähekkäin kaksi nettikahvilaa, vaan niissä niin kuumaa ja kallista, että ei kiitos. 

Aikamme kävelyämme helteessä, saavuimme Römerbergiin, historialliseen keskustaan, joka oli uudelleenrakennettu 1986 alkuperäisten piirustusten mukaan. Siellä on vuodesta 1405 lähtien kaupungin raatihuoneena toiminut Patrician villa, ja monia puolipuutaloja.

Frankfurtin raatihuone

Half-timbered house...
Kaikesta tästä kauneudesta emme kuitenkaan kovin paljoa nähneet, sillä turisteja ja muita ihmisiä oli liikkeellä tosi paljon. Lisäksi raatihuoneen eteen oltiin rakentamassa jotain esityslavaa ja katsomoja.

 Emme heti ymmärtäneet mistä juhlasta on kyse, vaan sittemmin jouduimme rantakadulla keskelle telttakatua; paikalla oli myös naulakoita, joissa roikkui numeroituja punaisia muovikasseja. Pian ymmärsimme syyn: Sunnuntaina, 6.7. täällä on Ironman-kisa. tarkoittanee suomeksi Teräsmieskisaa...? Selvisimme kauppakadusta sortumatta ostamaan sen enempää juoksukenkiä kuin Mersuakaan, tai voimajuomaa tai uimalaseja. Kaikkea triathloniin liittyvää oli siis kaupan; Mersu on yksi sponsoreita….




Olimme vierailleet parissa kirkossa, näihneet Tuoimiokirkon edessä mielenosoituksen, käväisseet kauppahallissa ja käyneet syömässä Karlstatissa, ja sitten kävelimme takaisin marinaan.Välillä satoi vettä, mutta niin vähän ja hiljakseen, kuin hienona sumuna, että se ei ollenkaan kastellut tai härinnyt muuten. Päinvastoin, se virkisti hieman...

Mielenosoitus Tuokiokirkon edessä

Kauppahallissa oli mahtavat valikoimat mm kuivattuja hedelmiä...
Kulkemamme kadun ja joen välissä oli mukavan näköinen puisto, jonne emme kuitenkaan voineet enää poiketa, koska kadulta ei näyttänyt olevan sinne kulkuyhteyttä. Tyydyin kuvaamaan eksoottisia hedelmäpuita, mitä sitten lienevätkään.






Veneelle palattuamme kävin kysymässä rantaravintolasta nettiyhteyttä ja kun sen kertoivat olevan asiakkaille ilmaista, menimme sinne illalla istumaan ja netteilemään. Ensimmäinen istuinpaikkamme oli suuren näytön alla ja kun jalkapallomatsi alkoi, oli meidän pakko vaihtaa paikkaa, niin kovaa selostus matsista kuului. Ravintolan perällä oli onneksi hiljaisempaa ja niin sain taas tätä blogianikin taas julkaistua…

SeijMer Frankfurtin Westhafenissa...

Ei kommentteja: