torstai 5. kesäkuuta 2014

Keskiviikko, 4.6.14

Aamulla kävimme toisen kerran polttoaineostoksilla Heerdessä ja nyt meillä on tankki täysi ja 2 kanisterillista lisää dieseliä.
Liikkeelle pääsimme laiturista oikein hyvin, vaikka tuuli jo meinasi painaakin meitä väärään suuntaan. Vene mahtui hyvin kääntymään marinassa, joten sitä ei tarvinnut peruuttaa joelle. Jokimatka tänne Deventeriin oli aika tapahtumaköyhä, ei yhtään siltaa alitettavana ja vain yksi lossi kohdattavana. Sekin odotteli rannassa kunnes pääsimme sen tieltä pois.

Muutamia veneitä ja pari täyteen lastattua proomua tuli vastaan, samaan suuntaan emme kohdanneet kulkijoita. Juuri ennen Deventeriä istuskeli rannalla kymmenkunta onkijaa, säädyllisen parinkymmenen metrin päässä toisistaan.

Tänne  Deventeriin on avattu satamaoppaan tietojen mukaan uudistettu marina kaikkine herkkuineen 1.6. Laiturit ovatkin valmiit ja täällä on paljon veneitä, jopa muutama vierasvene. Havenkantoori-rakennus on kuitenkin keskeneräinen eli mukavuuksia ei ole tarjolla. Laitureille ei tule sähköä eikä vettä, vaikka laitteet ovat paikoillaan.

Deventerin keskeneräinen marina, havenkantoor-rakennus vasemmalla...

Ja vilkas ruoppaus on käynnissä tuossa vastarannalla; proomut täyttyvät ääriään myöten ruoppausjätteellä ja uiovat tosi syvällä…


Tulimme tänne jo alkuiltapäivästä ja kello kahden maissa alkoi sataa. Vettä tuli muutaman tunnin ajan, mutta saimme ruuan laitettua ja tiskattua aurinkoisessa säässä. Kapu laittoi muhennosta ja kanaa, minä salaatin. Ja tavan mukaan Kapu tiskasi.
Juuri lipunlaskun aikaan taivas tummeni uudestaan ja alkoi aikamoinen kaatosade, ei kuitenkaan ukkostanut. Meillä virta käy vähiin tietsikoista, joten pääsemme ajoissa nukkumaan. Aamulla onkin lähtö aikaisin, kun menemme muutaman kilometrin päähän Prinssi Bernhardin sulun taakse korjauttamaan lämppärin.
Ei kommentteja: