lauantai 7. kesäkuuta 2014

PErjantai, 6.6.14

Innostuimmekin ravintoloitsijan kaupunkikehuista niin, että tänään aamulla polkaisimme keskikaupungille kirkkoja katselemaan. Samalla etsiskelimme kauppaa, josta saisimme ostettua paikantimeeni uuden akun. No, kirkkoihin ei päässyt, emmekä löytäneet akkukauppaakaan.


Muutaman tunnin pyöräilyn jälkeen palasimme veneelle. Ja tietenkin eri tietä, kuin olimme keskustaan menneet. Kapun suuntavaisto on pettämätön, vaikka tällä kertaa hän näytti käyttävän navigaattoria apunaan. Minä tosin luulin hänen puhuvan puhelimeen ja ihmettelin, minne oikein olemme menossa. Saavuimme kuitenkin oikotietä sinne mistä olimme lähteneetkin, joten anteeksipyyntöni Kapulle on taas paikallaan.   

Jokimatka kohti Doesburgia oli tapahtumaköyhä, vaikka maisemat olivatkin tavallisen kauniita. Kaksi isoa venettä ohitti meidät melkomoista vauhtia Doesburgin kaupungin kohdalla ja ne ennättivät ennen meitä vallata laituripaikat Steg #1:tä, joka oli pitkille aluksille varattu. Ahtauduimme kuitenkin kylkikiinnitykseen (kuten muutkin) laiturin päähän, vaikka puolet veneestämme jäi sen ulkopuolelle. Hoidettuamme rantautumismuodollisuudet minä väsähdin täysin. En jaksanut edes lähteä kauppaan, vaan Kapu sai hoitaa ostokset yksinään, kun minä lepäsin bunkassa. Syynä väsymykseeni saattoi olla kuuma ilma, joka nyt näyttää vallanneen Hollannin kylmän sadejakson jälkeen. Ruokailtuamme jaksoin onneksi käydä suihkussa ja vielä päivän päätteeksi kuvata auringonlaskun.Ei kommentteja: