sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lauantai, 7.6.14 Vastavirrasta myötävirtaan

Tänä aamuna lähdimme Doesburgista liikkeelle mukavaan keliin puoli kymmenen maissa. Ilma ei vielä ollut ennättänyt lämmetä liikaa, aurinko paistoi välillä pilven takaa ja melko mukavan raikas vieno tuuli viilensi oloa.
Matkalla tuli vastaan useita proomuja ja meidät ohitti kolme. Doesburgista lähteneitä moottoriveneitä meni ohitsemme useita ja myös vastaan tuli monta kikkelivenettä. 

Kuvasin mm. haikaran pesiä, kameleita ja lehmiä rannassa.


Aidan takana oli lisäksi kaksikyttyräinen...Vastavirta Ijssel-joella oli pahimmillaan 2,5 solmua, joten etenimme vain alta 4 solmun vauhtia, kuten koko ajan tällä joella. Tilanne kuitenkin muuttui hetkessä, kun kaarsimme Ijsseliltä Reinille ja kohti Arnheimiä. Saimme kokea myötävirran vaikutuksen, kun yhtäkkiä vauhtimme pohjan suhteen olikin puoli solmua enemmän kuin veden suhteen. Kuljimme siis viimeiset pari kilometriä melkein seitsemän solmun todellista vauhtia; mukavaa…

Vastavirta Ijssel-joella oli pahimmillan 2,5 solmua...
Pääsimme kiinnittymään 22 kilometrin ajon jälkeen Arnhemin Z & MV JASON -soutu- ja purjehdusseuran laituriin Reinin (Neder Rijn) rantaan helteisessä säässä. Ystävällinen Havenmeester auttoi naapuriveneen isännän kanssa meitä saamaan köydet kunnolla kiinni, jotta veneemme pysyisi virrassa paikoillaan. Kävimme Havenkantoorilla maksamassa kolmen yön majoituksen ja samalla kuulimme, että nettiyhteys on hyvä, vaan toimii kuitenkin vain satamarakennuksessa. Niinpä syönnin ja suihkun jälkeen menin hetkeksi kuumaan klubihuoneeseen netteilemään ja julkaisemaan muutaman viimepäivän kirjoituksen.

Tässä osassa Reiniä on hiekkarantoja, joissa ihmiset näyttävät viettävän viikonlopun alkua. Veden lämpötila on 18 astetta ja minunkin teki mieli uimaan. Tämä marina on kuitenkin umpinaisen satama-altaan suulla, joten veneestä uiminen ei oikein ole fiksua. Joillain naapuriveneillä näytti olevan mm. kumiveneitä, joilla he ajoivat uimarannalle. Hieman katteeksi kävi…

Reinin rannalla...Ei kommentteja: