tiistai 3. kesäkuuta 2014

Maanantai, 2.6.14, matkalle...

Kävin aamulla Zwartsluisissa vielä kaupoilla, ostin ruokaa, juomaa ja pyöreän lepuuttajan. Sillä välin Kapu oli täyttänyt vesisäiliö, roudannut pyöränsä veneeseen ja käynyt maksamassa viikon marinaoleskelun. Pääsimme liikkeelle heti puolenpäivän jälkeen Zwartewateria ylöspäin, kohti Reiniä. Vastavirta ei juuri tuntunut matkalla tänne Zwolleen, jossa vietimme hotelliyön jo 2 viikkoa sitten.
Joki kiemurteli maaseudun  ja yhden kaupungin, Hasselten, läpi.

Hasseltessa vastaa tuli vene masto kannella...
Olin etukäteen katsastanut, että Zwollea ennen olevaan marinaan mahtuisimme syvyyden ja nykyisen pituuden puolesta. Siellä kuitenkin meitä neuvottiin menemään kohti Zwollen keskustaa, ja niinpä jatkoimme matkaa.
Kaupungin keskustaan tullessa piti odottaa ensin yhden sillan avausta 20 minuuttia ja seuraava silta avautui, kun olimme paikalla. Pääsimme vanhaa kaupunkia kiertävään vallihautaan kaupungin marinaan. Tai siltä vallihaudalta tämä ainakin vaikuttaa….Havenkontoorilta saimme neljän jälkeen vessakoodit ja kävimme sitten kävelyllä ja samalla ruokaostoksilla Jumbo-kaupassa. Täällä ei sitten myydä vahvaa alkoholia ruokatavaramyymälässä, joten emme päässeet täydentämään rantautumisryyppyvalikoimaamme.
Ruuaksi söimme perunamuussia ja maksakastiketta; Kapu teki…
Yöpyminen maksoi 11,50 ja sähkö taas sen 50 senttiä 2 kWh. Vesikin maksaisi, vaan meillä on tankki täysi. Huomenissa jatkamme pienen matkan takaisin jokea alaspäin ja käännymme sitten vasemmalle, Ijseljokea ylös kohti Reiniä…

Ei kommentteja: