maanantai 23. kesäkuuta 2014

Sunnuntai, 22.6.14 Kierros Koblenzissa

Aamu valkeni täällä Koblenzin Kaiser Wilhelm -marinassa puolipilvisenä ja kohtalaisen viileänä; oli siis juuri hyvä sää lähteä turistikierrokselle keskustaan. Muutaman sadan metrin päästä marinasta alavirtaan kulkee henkilölautta täältä Ehrenbreitsteinin puolelta Rein-joen yli Koblenzin puolelle parinkymmenen minuutin välein. Hinta muutaman minuutin matkalle oli 2 €/henkilö. Keskustan puolella suunnistimme heti täkäläisen Seilbahnin ala-asemalle. Eläkeläishintaan10.80 saimme menopaluuliput + pääsyn Ehrenbreitsteinin linnoitukseen. Oli ihan vaikuttava matka yli joen ja ylös vuorelle. Ala-asema oli 66 metrin ja yläasema 180 metrin korkeudessa, joten nousua tuli 114 metriä. Ylhäältä oli todella upeat näköalat kauas Reinin ja Moselin jokilaaksoihin ja ympäröiville vuorille.Kiertelimme myös linnoituksessa ja katsoimme muutaman valokuvanäyttelyn, tutustuimme paikkakunnan ja ympäröivän seudun uuteen ja vanhaan historiaan ja lopuksi söimme jäätelöt näköalapaikalla.
Alastulon jälkeen kävimme Deutsch Eck:ssä, jossa Mosel yhtyy Reiniin, kiertelimme Koblenzin vanhassa kaupungissa ja tietenkin vierailimme kirkoissa…Takaisin veneelle kävelimme Reinin sillan kautta, joka matka tietenkin säästi meidät lauttamaksulta ja lisäsi liikunnan määrää ainakin kolmella kilometrillä. Veneelle takaisin päästyämme kuuden tunnin reissun jälkeen valmisti Kapu taas herkullisen ruuan, paistettua lohta ja perunamuusia, ja tiskattuaan minä lähdin hotellille nettiyhteyttä etsimään.  Otin kuusi Euroa mukaan, jotta voisin viettää kolme tuntia netissä ja päivittää matkablogia. Onnekseni hotellin respan tyttö oli niin puhelimensa lumoissa, että antoi minulle vahingossa kolmen päivän käyttöoikeiden sillä kolmen tunnin maksulla. Pystyin päivittämään alkuviikon jutut istuessani viinilasillisen ääressä hotellin terassilla muutaman tunnin ajan nauttien leppoisasta kesäsäästä. Nettiyhteys ei valitettavasti toimi veneessä, vaikka kaukana hotellista ei ollakaan, mutta koska minulla nyt on ikään kuin rajaton käyttöoikeus, voin rauhassa maanantaina hoitaa loput jutturästit…

Reinin silta, jota myöten kävelimme kesustasta tälle puolelle. Veneemme on vasemmalla näkyvän lahden suulla...Ei kommentteja: