tiistai 24. kesäkuuta 2014

Maanantai, 23.6.14.

Tänään pitää löytää kaasua! Meiltä nimittäin loppuu melko pian viime kesänä Burgissa pulloihimme täytetyt nestekaasut ja nyt täällä ei enää ole mahdollisuutta täyttää irtopulloja. Kapu lähti saamani neuvon mukaan Moselin toisella rannalla sijaitsevalle karavaanarialueelle, jossa luultavasti myytäisiin kaasupulloja. Hän lähti pyöräillen ja saamaan samalla kunnon liikuntaa. Kaasua olikin kyllä kaupan, vaan ei adapteria, joka olisi saatava, koska saksalaiset kaasupullot ovat sivuventtiilisiä. Hän oli matkallaan saanut monenlaisia neuvoja ja palattuaan puolentoista tunnin päästä, hän kertoi vuoren toisella puolella olevan palokoulun tms., jossa olisi alan kauppa. Hetken levähdettyään hän suunnistikin taas matkoihinsa.

Minä tuuletin hänen reissujensa ajan patjoja ja muita vuodevaatteita. Ja juuri kun olin aloittamassa kunnolla patjojen pöllytystä, ajoi viereemme iso ranskalainen vene, joten tyydyin vain harjaamaan ne patjat. Peitot kävin ravistelemassa toisen laiturin päässä…

Ja sitten Kapu saapui lopen väsyneenä ja melkein masentuneena takaisin: Vuoren takana ei ollut tietoakaan kaasukaupoista, joten hän oli joutunut kävelyttämään fillariaan ihan turhan takia isoa mäkeä ylös. Kun sitten myöhemmin kysyin kaasuongelmaan apua eräältä veneilijältä, hän lupasi lähteä kuskaamaan Kapua Bauhausiin, josta pitäisi saada sekä kaasua että adapteri.


Tulivat takaisin ostoskierrokselta; todellakin, olivat käyneet kahdessa eri kaupassa, ennen kuin Kapu sai kolmen kilon kaasupullon ja siihen sopivan paineenalennusventtiilin. Tai ei siis saanut, vaan maksoi lystistä 122 Euroa. Pullon osuus siitä oli 65 Euroa, jonka sitten mahdollisesti joskus saamme takaisin, kun pulloa emme enää tarvitse.  

Tulvien korkeuksia Koblenzissa. Korkeimmalla vesi näyttäisi olleen joulukuussa 1983

Ei kommentteja: