lauantai 28. kesäkuuta 2014

Torstai, 26.6.14 dieseliä ja kaupunkikierros


Kapu käytti marinan tarjoamia mahdollisuuksia ja kävi perävaunullisella fillarilla huoltoasemalla täyttämässä dieselkanisterit. Minä olin aiemmin hänen tankatessaan venettä käynyt kaupassa ostamassa tuoreet sämpylät. Meillä ei nimittäin aamulla ollut ollut kuin näkkäripalanen jogurtin kanssa aamiaiseksi.  Haudutuskattilan rikkouduttua Kapu oli pitkin hampain suostunut syömään tavallisesti keitettyä kaurapuuroa, vaan nyt olivat kauraryynit loppu, kun niitä ei Lidlistä saanut.
Kapulle antamani huoltoasemalleajo-ohje ei tainnut olla oikein selvä, koska hän oli joutunut kysymään uusia ohjeita poliisiasemalta, vaan lopulta hän ilmestyi kahden täyden kanisterin kanssa takaisin marinaan.

Iltapäivällä lähdin pyöräilemään uudestaan, nyt tyhjät pullot ja kamera mukanani. Sain palautettua Lidliin kahden Euron edestä muovipulloja ja sitten jatkoin matkaa kohti Rüdesheimin keskustaa. Matkalla näin kampaamon ja kun siellä sattui juuri olemaan vapaa aika, niin sain hiukseni leikkautettua ja vain 19 rahan hintaan.


Jatkoin matkaa ja pian olin rantakadulla keskellä kahviloita, viinitupia ja turisteja. Juna kulki taas vilkkaan kadun ja joen välissä, ja usein.


Poikkesin sivukadulle, joita näytti lähtevän rannasta poispäin useita ja saavuin Mekaanisen Musiikin Museolle, Oberstrasselle. Soitin Kapulle, että löysin häntä kiinnostavan kohteen, vaan hän ei jaksanut lähteä liikenteeseen.


Kellokin näytti olevan jo yli viisi ja museo on auki vain kuuteen. Talutin pyörääni takaisin päin kohti marinaa, ja kuvailin välillä mielenkiintoisia vanhoja taloja, joissa jokaisessa näytti olevan viinitupa. En kuitenkaan vieläkään  pysähtynyt maistelemaan viiniä, vaan käväisin paikallisessa Rewessä ostamassa kaurahiutaleita ja omenamehua.  Mehusta sitten illalla keitin mehukeittoa, jota syödään kaurapuuron kanssa.

Kapu oli kyllä odottanut, että olisin käynyt ostamassa uuden haudutuskattilan…


Ei kommentteja: