sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tiistai 17.6.14Aamusta oli vaihteeksi pyykinpesun aika, ollaanhan oltu reissussa jo kuukausi. Koneellinen pyykkiä kuivauksineen ja pulvereineen maksoi 4 euroa, vaikka hinnastosta laskien maksu olisi ollut 7,50. Kapu laittoi samanaikaisesti vessan kuntoon, kun se näytti ”vuotavan takaisin”. Kun hommat oli saatu valmiiksi, lähdimme fillarointiretkelle keskustaan. Tämä alkukesä on ollut suotuisa minun kuntoni suhteen, sillä jaksoin kantaa polkupyöräni ylös kadulle pysähtymättä ja melkein hikoontumatta. Aika saavutus, sillä portaita riitti hieman yli kolmen normaalin kerroskorkeuden verran.
Kölnin marinan sosialistiset tilat. Oikealla portaat, joita myöten kannoin fillarini...
 Etsimme taas loggerin akkukauppaa, vaan ei löytynyt, joten totesimme, että emme saa tältä kesältä ”polkuja” talteen.
Lopulta tuli nälkä ja päätimme taas mennä ruokailemaan Karlstadt-tavarataloon. Siellä kuitenkin oli jo viiden jälkeen korjattu ruuat pois, joten tunsimme ensin itsemme tosi pettyneiksi. Vaan sitten huomasin lapun, josta tavasin, että Abendt Angebot maksaa vain 6,50 Euroa. Siihen sisältyy kala, liha tai kana ja lisäkkeet tiskiltä valinnan mukaan. Lisäksi siihen sai viinilasillisen tai veden yhden euron lisähintaan. Niinpä sitten saimme kokin silmiemme edessä paistamaa kalaa, otimme siihen lisukkeita ja minä sain sen viinikin; ja tosi halvalla. Eipä muuta tarttenutkaan tänään syödä…

Pyöräilimme takaisin veneelle ruokakaupan kautta, kannoimme fillarit portaita alas ja talutimme veneelle, jonne oli laituria myöten matkaa reilut parisataa metriä. Tällä reissulla emme ole taittaneet pyöriämme ja pakanneet pussiin, vaan sidomme ne vain veneen partaaseen; satulat otamme sisälle.


Ei kommentteja: