lauantai 28. kesäkuuta 2014

Perjantai, 27.6.14, kaikenlaisia vaikeuksia...


Nousimme ylös hyvissä ajoin, jo ennen kahdeksaa, koska tarkoituksemme oli lähteä liikenteeseen viileällä aamusäällä. Kaikki oli valmista, odottelin rannalla valmiina irrottamaan köydet, kun Kapu käynnisti moottorin. Ja sitten ihmeteltiin hetki, kun pakoputkesta ei tullutkaan vettä. 
Jätin köydet irrottamatta, Kapu sammutti moottorin ja aukaisi konekopan. Hän puhdisti merivesisuodattimen ja kokeili konetta uudestaan: ei sylkäissyt pakoputki vieläkään vettä. Johtopäätös oli, että vesipumppu ei toimi; lähempi tarkastelu osoitti merivesipumpun impellerin eli kumisen siipipyörän tulleen tiensä päähän; pari sen kuudesta siivestä oli lähes hävinnyt.

Viereemme oli torstaina tullut tuttu vene, jonka olimme muutaman kerran matkan varrella tavanneet. Kapu näytti impellerin naapuriveneen isännälle ja tiedusteli, mistä moisen voisi ostaa. Sen jälkeen alkoi satamassa tapahtua; ainakin kuusi miestä kävi ihmettelemässä tapausta. Tehtiin tarkasti selvää koneemme merkistä ja mallista, kaivettiin manuaalit esiin, mittailtiin siipipyörää joka suunnasta ja soiteltiin eri puolille maata. Puolen päivän jälkeen naapuriveneen isäntä ilmoitti tilanneensa Hampurista kaksi alkuperäistä varaosanumeroa vastaavaa siipipyörää ja kun ne tiistaina tulevat, ajaa hän tuomaan ne meille.

Tilanteen selvittyä lähti Kapu korjaamaan polkupyöräänsä Doroteaan, satamakonttorilaivaan. Nostaessaan kipeällä olkapäällä fillariaan, oli kuulunut napsahdus ja sen jälkeen hänen oikea kätensä ei enää toiminut. Polkupyörän korjauksesta ei yksikätisenä tullut mitään, joten veneseuran yleismies oli ottanut sen käsittelyynsä.

Kapu palasi surkeana veneelle, laitettiin ruoka, syötiin ja mentiin kysymään tietä poliklinikalle. Nuorehko venekerholainen lähti kuskaamaan meitä paikallissairaalaan, joka on mäellä kaupungin keskustassa. Hän toimi hetken tulkkinamme ja pääsimmekin pian lääkärin vastaanotolle. Pintapuolisen tutkimuksen perustella tohtori diagnostisoi vaivan hauislihaksen repeämäksi. Hän antoi muutaman pillerin mukaan (6 tunnin välein otettava ibuprofeniinia) ja kehotti käymään uudelleen lääkärillä, jos vaiva ei osoita alkuviikosta paranemisen merkkejä. Palasimme taksilla venesatamaan ja maksoimme laiturimaksun vielä kuudeksi yöksi, koska ei toimimattomalla kädellä venettä ohjata. Toivotaan, että käsivarsi ja olkapää paranevat ja pääsemme jatkamaan matkaa.


Ei kommentteja: